IoT - Internet stvari

Edukacijski razvojni park Ho-Ruk zajedno sa Srednjom strukovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna organizira STEM radionice u sklopu projekta IoT – Internet of things.
IoT odnosno Internet stvari  je tehnologija koja omogućava povezivanje tehničkih uređaja putem interneta kako bi se omogućila njihova međusobna interakcija i time postigla integracija u veći sustav ili „pametno“ povezano korištenje uređaja. Mogućnosti i uporaba IoT tehnologije su vrlo velike, a danas svjedočimo pojavi IoT tehnologije u svakodnevnoj potrošačkoj elektronici poput frižidera, perilica za pranje rublja, pećnica, ali i u drugim granama tehnike – automobilima, satovima itd.

Glavni cilj projekta je izrada elektroničkih projekata kojima će se upravljati putem interneta i to na način da se mobilnom aplikacijom može upravljati uređajima koji su spojeni na  Arduino ili pak očitavati stanje senzora koji su na njega spojeni te prikazivati njihove vrijednosti na aplikaciji.  
Ovim putem pozivamo nastavnike informatike, tehničke kulture kao i osmaše, devetaše i učenike srednjih škola da se prijave putem web obrasca jer broj mjesta je ograničen.
Prijave se vrše do 16.01.2021. putem google obrasca OVDJE.
Radionice kreću 18.01.2021. u 17h.
Predviđeno je održavanje desetak radionica a Projekt se provodi uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.